Pituduh Pikeun Jaringan Pribadi Virtual (VPN)

N
Netooze
Juli 18, 1997
Pituduh Pikeun Jaringan Pribadi Virtual (VPN)

VPN nyaéta akronim pikeun Virtual Private Network. A VPN ngidinan Anjeun pikeun nyieun saluran komunikasi jeung luhur jeung privasi ti sambungan "normal".

Ku ngaksés internét ngaliwatan ladenan VPN, sadaya patalimarga data bakal énkripsi, ngajamin pamaké pikeun ngajagi inpormasi sareng identitas onlinena. VPN tiasa dianggo sareng dikonpigurasi dina smartphone sareng desktop.

Janten hayu urang tingali naon VPN, kumaha jalanna, sareng kauntungan tina ngagunakeun jasa Virtual Private Network.

Naon ari VPN

Kahiji, hayu urang coba ngartos naon VPN, aplikasi na, sarta naha éta dipaké dina sababaraha kasus. Sakumaha anu geus disebutkeun, akronim VPN nangtung pikeun Virtual Private Network. Dasarna, ngalangkungan VPN, anjeun tiasa nyiptakeun jaringan pribadi anjeun dina internét sareng milarian sakumaha anu anjeun pikahoyong di sakuliah dunya, masking alamat IP anjeun sareng lokasi anjeun ayeuna. Kalayan kecap sanésna, anjeun tiasa janten siluman dina wéb sareng mendakan diri anjeun dimana waé.

Naha make VPN

Aya seueur alesan pikeun ngagunakeun Jaringan Pribadi Virtual, sabab tiasa ngabantosan dina seueur daérah. Éta tiasa dianggo ngan ukur pikeun ningali katalog Netflix AS, contona, pikeun ngaksés jasa anu henteu aya di nagara anjeun atanapi tetep teu katingali nalika operasi anu tangtu, sigana hipu.

Perlindungan komunikasi

Salah sahiji alesan utama anu ngagunakeun VPN nyaéta pikeun ngajagi komunikasi anjeun. Nyatana, khususna hatur nuhun kana Secure VPN, data kami ampir teu tiasa diaksés sareng énkripsi ku sababaraha protokol, sapertos anu bakal urang tingali engké. Ogé, upami aya anu hoyong ngaksés data urang, aranjeunna kedah milarian server di dunya anu urang sambungkeun sareng ngahalangan komunikasi urang, anu ampir teu mungkin.

Hindarkeun nyukcruk sareng logging sesi browsing.

Kusabab nalika kami nganggo VPN, sahingga nyambungkeun ka server khusus, alamat IP kami ngaleungit sareng tetep tina server, sesi browsing kami henteu tiasa dirékam atanapi tiasa dilacak. Nalika urang biasana nyambung ka jaringan, urang gaduh alamat IP sorangan anu diaktipkeun sareng ngarékam posisi geografis urang (sering perkiraan). Kusabab alamat IP kami henteu aya sareng kami disambungkeun ngaliwatan server VPN, kamungkinan yén batur tiasa ngalacak atanapi ngarékam sesi kami ngaleungit.

Jalankeun blok-blok situs atanapi DNS anu disensor

Dina titik ieu, fitur VPN anu sanés dimaénkeun: pangladén anu bakal urang sambungkeun tiasa dimana waé di dunya. Ieu ngandung harti yén lamun situs atawa DNS dipeungpeuk di nagara asal pikeun alesan naon, eta masih bisa diakses ku saukur nyambungkeun ka server VPN nagara nu situs nu diwenangkeun.

Kaamanan maksimal nalika nganggo WiFi umum

Nalika tukeur data sareng jaringan nganggo WiFi umum, kaamanan minimal, sabab alat anu sanés tiasa ngaksés jaringan anu sami sareng, ku kituna, datana tiasa ditukeurkeun. Dina kasus kawas ieu, nyambungkeun ka jaringan via VPN éksponénsial ngaronjatkeun kaamanan saprak data disilihtukeurkeun via VPN geus énkripsi sahingga hésé diaksés. Sedengkeun pikeun watesan speeds jaringan, salah sahiji kontra VPN, éta alus uninga yen kalawan jaringan WiFi umum, éta bisa mangaruhan malah leuwih, dibere slowness proverbial sahiji dimungkinkeun.

Henteu aya deui larangan geo nganggo jasa streaming

Sakumaha anu parantos terang, alamat IP urang ogé kalebet inpormasi ngeunaan lokasi geografis urang; ku kituna, situs sareng aplikasi anu ku urang kotektak tiasa gampang decipher dimana urang aya. Akibatna, nalika anjeun ngaksés platform streaming (contona, Netflix atanapi Amazon Prime Video), anjeun bakal ningali katalog nagara anjeun disayogikeun ku jasa ieu, anu mungkin gaduh watesan dina eusi anu aya. Ku ngakses server VPN, contona, dina , Anjeun bakal boga sakabéh katalog film jeung serial TV hadir di Amérika Serikat, leuwih lega tur leuwih variatif ti di nagara anjeun.

Naon VPN nu ngalakukeun?

Sacara umum, kami parantos nyarios naon anu dilakukeun ku VPN, éta mangrupikeun panyalindungan tina sesa internét, saolah-olah kami aya dina bunker anu dilindungi dimana kami henteu katingali, tapi kami masih tiasa tukeur inpormasi sareng luar tanpa keur dilacak.

Énkripsi data anu asup sareng kaluar tina alat anjeun

Kusabab data dina jaringan ngarambat dina pakét anu tiasa ditingali ku saha waé, kalolobaan jaringan sareng situs wéb ayeuna gaduh énkripsi sorangan; anu paling umum nyaéta protokol HTTPS, anu sering anjeun tingali dina bar alamat browser anjeun.

Énkripsi ieu dianggo pikeun ngajantenkeun data dina unggal pakét teu tiasa dibaca kecuali anjeun gaduh konci bacaan. Maya tambahkeun léngkah kaamanan salajengna; Dina gilirannana, data iinditan ka server VPN ngagunakeun protokol cryptographic pisan canggih, jadi malah leuwih hese ngakses data nu asalna ti PC urang jeung nu datang ti net.

Éta bakal nutupan alamat IP anjeun sareng ngagentos ku alamat IP server VPN.

Sakumaha anu kami parantos nyarios, salah sahiji kaunggulan VPN anu paling hébat nyaéta nyumputkeun alamat IP urang, anu moal katingali deui dina internét salami sambungan sareng server VPN aya. Nyatana, sadaya data anu urang peryogikeun dikirimkeun sareng ditampi ngalangkungan alamat IP pangladén, sahingga ampir teu mungkin pikeun saha waé pikeun ngalacak kami sareng kagiatan jaringan kami. Ieu kajadian berkat téknik tunneling anu dijelaskeun di luhur, dimana komputer urang ngan ukur kontak langsung sareng server VPN, anu teras komunikasi sareng jaringan internét dunya.

Kumaha milih VPN pangsaéna

Aya seueur jasa VPN dina net, kalayan harga anu béda. Leungit, aranjeunna dasarna nawiskeun jasa anu sami, sambungan anu aman sareng alamat IP anu kami pilih dina genah kami diantara seueur anu sayogi di dunya. Sababaraha jasa nyatakeun yén aranjeunna langkung hormat pikeun kaamanan, anu sanés pikeun kacepetan jaringan, janten anjeun kedah milih ngan ukur anu anjeun pikahoyong kumargi jasa anu ditawarkeun sami pisan.

Netooze® nyaeta a platform, nawarkeun jasa ti puseur data global. Nalika pamekar tiasa nganggo awan anu lugas sareng ekonomis anu aranjeunna resep, usaha ngalegaan langkung gancang. Kalayan harga anu tiasa diprediksi, dokuméntasi lengkep, sareng skalabilitas pikeun ngadukung kamekaran bisnis dina tahap naon waé, Netooze® ngagaduhan jasa komputasi awan anu anjeun peryogikeun. Startups, perusahaan, sareng instansi pamaréntah tiasa nganggo Netooze® pikeun nurunkeun biaya, janten langkung lincah, sareng berinovasi langkung gancang.

Posts Related

Mimitian perjalanan awan anjeun? Candak léngkah munggaran ayeuna.
%d blogger kawas kieu: