Ofruesi Netooze Terraform

Thjeshtoni menaxhimin e infrastrukturës cloud me Terraform. Thjesht specifikoni gjendjen e duhur të projektit tuaj cloud dhe lëreni Terraform të bëjë pjesën tjetër. Ofruesi Netooze Terraform ofron një konfigurim të thjeshtë pasi përdor menaxhimin e Infrastrukturës si kod (IaC). Për shkak të kësaj qasjeje, ju duhet vetëm të përcaktoni parametrat e infrastrukturës në një skedar konfigurimi dhe ta thërrisni atë në vijën e komandës. Ai gjithashtu ofron kursime të konsiderueshme në kohë pasi terraformi funksionon në kuadrin e menaxhimit të transaksioneve deklarative, kështu që nuk keni nevojë të monitoroni të gjitha gjendjet e mundshme të tranzitit të infrastrukturës. Mjafton të përcaktohet niveli i nevojshëm i rekursit. Terraform lejon gjurmimin inteligjent dhe mund të përdoret me një sistem kontrolli versioni. duke u mundësuar përdoruesve të rivendosin gjendjet e mëparshme dhe së fundmi terraform ofron funksionim të qetë duke përdorur përdorime të shumta të të njëjtit skedar konfigurimi do të rezultojë në të njëjtin rezultat. Prandaj gabimi njerëzor eliminohet plotësisht. Shiko dokumentet e Terraform

Si të filloni?

Lidheni me lehtësi Netooze si ofruesin tuaj duke ekzekutuar disa komanda të thjeshta në faqen e Ofruesit të Netooze Terraform dhe gjeneroni një Token API për të aktivizuar funksionalitetet Terraform në shërbimet Netooze. Shiko dokumentet e Terraform

Instalimi Terraform

 1. Shkarkoni një skedar arkivi nga Faqja e internetit Terraform.
 2. Shpaketoni arkivin me skedarin binar në një dosje të veçantë që do të ruajë konfigurimet.
 3. Shkruani gjobën në PATH.
 4. Vendosni përfundimin në guaskë.

Po lidh ofruesin e Netooze

 1. Krijoni një skedar teksti që përmban përshkrimin e ofruesit.
 2. Kopjoni kodin nga Regjistri Terraform dhe ngjiteni në skedar.
 3. Ekzekutoni komandën "terraform init".

Krijimi i infrastrukturës cloud

 1. Krijoni dhe hapni skedarin ssh_key.tf.
 2. Futni informacionin për pjesën publike të çelësit ssh në skedarin ssh_key.tf dhe ruani ndryshimet.
 3. Krijoni dhe hapni skedarin main.tf.
 4. Fusni përshkrimin e infrastrukturës suaj në skedarin main.tf.
 5. Ekzekutoni komandën "terraform aplikoni".

Verifikuar nga HashiCorp

HashiCorp shtoi ofruesin Netooze Terraform në lista e ofruesve të verifikuar. Kjo do të thotë që ofruesi i Netooze Terraform është anëtar i Programit të Partnerëve të Teknologjisë HashiCorp, i cili siguron që përdoruesit të kenë mjetet e nevojshme për vendosjen e infrastrukturës cloud.

Hapësira e serverëve HashiCorp

Ekosistemi Terraform

Netooze është pjesë e një ekosistemi të madh Terraform që përfshin më shumë se një mijë ofrues të infrastrukturës dhe partnerë teknologjikë. Eksploroni botën e Terraform duke filluar të punoni me Netooze.

Ofruesi i HashiCorp Serverspace Terraform

Filloni udhëtimin tuaj në re? Hidhni hapin e parë pikërisht tani.
%d blogerët si kjo: