Diversiteti në Teknike

N
Netooze
Janar 26, 2022

Ndërsa vazhdon të përparojë, përdoruesit me përvojë mund të jenë të shpejtë për të vënë në dukje të metat në sistemet operative më të fundit, specifikat për pajisjet e reja dhe veçoritë që mund ta bëjnë produktin shumë më të aksesueshëm. Në pjesën më të madhe, këto shqetësime kanë zgjidhje ose mënyra për t'u përshtatur që i japin përdoruesit mundësinë për të personalizuar vërtet përvojën e tyre.

Disa nga këto produkte të reja mund të jenë jashtëzakonisht të shtrenjta dhe ndonjëherë vihen në dispozicion vetëm për një demografi të zgjedhur për qëllime testimi, gjë që mund të izolojë pa dashje grupe të tjera. Shembuj të kësaj ka kudo, nga paragjykimi gjinor në videolojërat deri te shpërfillja e dukshme e etnive të ndryshme, diversiteti në teknologji ka filluar të na pengojë.

Çfarë është diversiteti?

Ta themi thjesht, diversitet përkufizohet si një praktikë ose cilësi e përfshirjes dhe përfshirjes së njerëzve me prejardhje sociale dhe etnike, orientime seksuale dhe gjini të ndryshme.

Një studim i mirë në grup në përgjithësi përbëhet nga një gamë e gjerë njerëzish të ndryshëm që mund të mblidhen së bashku për të shprehur mendimet, nevojat dhe përvojat e tyre me një produkt ose shërbim.

Në përgjithësi, një grup shqyrtimi me një diversitet të tillë mund të jetë i vështirë për t'u gjetur në varësi të rajonit në të cilin grupi u mblodh. Kjo bën jashtëzakonisht e rëndësishme për të marrë reagime para dhe lëshimi i produktit për të siguruar produktivitetin dhe dobinë më të mirë të shërbimit tuaj.

Shembuj në botën reale

Shembujt më të përhapur të një paragjykimi në një nivel praktikisht të zbatueshëm janë koncepte si telefonat celularë me softuer të njohjes së fytyrës që kanë vështirësi në dallimin midis anëtarëve të familjes në një familje aziatike.

Marketingu për videolojëra dhe filma aksion të drejtuar drejt përdoruesve që identifikojnë meshkujt është një shembull tjetër jashtëzakonisht i zakonshëm, i cili vazhdon të izolojë më shumë përdorues femra nga përdorimi ose ngacmimi i atij produkti.

Shpërndarësit automatikë të sapunit dhe ujit të paaftë për të kapur çehre më të errëta është një shembull tjetër i hidhur i teknologjisë që thjesht nuk është në nivelin e duhur për çdo ditë. të publikut.

Duhet të merren parasysh funksionaliteti i përgjithshëm i një produkti, si dhe aksesueshmëria e tij për përdoruesit që nuk përshtaten me një kallëp. Ndërkohë që ka gjithmonë hapësirë ​​për t'u përmirësuar dhe reagimet e ndihmojnë këtë , kompanitë duhet të jenë në ballë për të kapur çështjet përpara se ato të lindin.

Teknologjia është një vepër e pabesueshme e racës njerëzore, dhe megjithatë duket se është e kapur nga vetë natyra njerëzore e anashkalimit të gjërave që mund të mos vlejnë për krijuesit e saj. Kjo duhet të ndryshojë, jo vetëm në interes të gjithëpërfshirjes, por edhe në emër të rritjes përtej kutive që vendosim.

planifikon të thyejë mykun

Netooze po zbaton qëllimet e përfaqësimit dhe përfshirjes së qartë të diversitetit, si dhe një qasje gjithëpërfshirëse për arritjen e tyre. Duke marrë përvojën e gjallë të fuqisë punëtore, ata duan të krijojnë një sektor teknologjik më gjithëpërfshirës, ​​duke treguar historitë tona përmes të dhënave të fuqishme dhe duke krijuar zgjidhje dhe strategji për ndryshim të qëndrueshëm.

Netooze përfaqësimin e diversitetit dhe qëllimet e përfshirjes

Kur dëgjojmë dhe festojmë atë që është e zakonshme dhe e ndryshme, ne bëhemi një organizatë më e mençur, më gjithëpërfshirëse dhe më e mirë. Diversiteti dhe përfshirja, të cilat janë bazat e vërteta për kreativitet, duhet të mbeten në qendër të asaj që bëjmë në netooze. Kur dëgjojmë dhe festojmë atë që është e zakonshme dhe e ndryshme, ne bëhemi më të mençur, më gjithëpërfshirës dhe një organizim shumë më i mirë. Diversiteti dhe përfshirja, të cilat janë bazat e vërteta për kreativitet, duhet të mbeten në qendër të asaj që bëjmë në netooze.

Një nga më të habitshmet që frymëzoi shumë njerëz vjen nga Marian Wright Edelman, Themelues dhe President i Fondit të Mbrojtjes së Fëmijëve: "Ju nuk mund të jeni ajo që nuk mund të shihni." Megjithëse hiperbolike, citati i Edelman prek një pengesë kryesore për gratë në shkencën kompjuterike: mungesën e modeleve të forta. Pa gra të tjera për t'u parë, shumë të reja po zgjedhin vetë nga një rrugën e karrierës para se t'i japin vërtet një shans.

Kjo thekson rëndësinë e modeleve të dukshme në të gjitha nivelet. Për të krijuar një fuqi punëtore teknologjike gjithëpërfshirëse, nuk duhet vetëm të tërheqim talente të mëdha, por duhet të sigurohemi që njerëzit e mëdhenj të rriten për t'u bërë liderë të mëdhenj.

Përfaqësimi i diversitetit dhe qëllimet e përfshirjes së netooze janë si më poshtë:

  1. Sigurohuni që një minimum prej 50% të të gjitha pozicioneve të reja - të brendshme dhe të jashtme - do të plotësohen me talente zezake dhe latine.
  2. Asnjë proces i punësimit nuk do të përfundojë nëse një kandidat i pakicës nuk intervistohet.
  3. Numri i grave në role teknike duhet të jetë 50%” (nga të gjitha rolet).
  4. I gjithë personeli kërkohet të marrë pjesë në trajnime për diversitetin dhe përfshirjen.

netooze synon të identifikojë dhe të rrisë një grup talentesh nga i cili tërhiqen liderët e lartë.

përfundim

Me shumë aktivizëm social të kohës së sotme, mund të jetë e vështirë të gjesh një temë që nuk është nën shqyrtim. Pavarësisht se në cilën anë të asaj medalje bini, është e rëndësishme të njihni perspektivat që mund të mos përputhen me tuajat, kjo është mënyra e vetme që ne të gjithë të rritemi.

Diversiteti në përfaqësim ushqen pranimin dhe tolerancën e kulturave, njerëzve dhe nevojave që mund të mos përputhen me tuajat. Të jesh i ndërgjegjshëm, si në biznes ashtu edhe në praktikë, mund t'i ndihmojë të gjithë të bëjnë jetë më të mirë në të gjithë bordin.

Netooze® është një platformë cloud, që ofron shërbime nga qendrat e të dhënave globalisht. Kur zhvilluesit munden reja e drejtpërdrejtë dhe ekonomike që ata duan, bizneset zgjerohen më shpejt. Me çmime të parashikueshme, dokumentacion të plotë dhe shkallëzim për të mbështetur rritjen e biznesit në çdo fazë, Netooze® ka shërbimet e kompjuterit cloud që ju nevojiten. Fillesat, ndërmarrjet dhe agjencitë qeveritare mund të përdorin Netooze® për të ulur kostot, për t'u bërë më të shkathët dhe për të inovuar më shpejt.

Postimet e ngjashme

Filloni udhëtimin tuaj në re? Hidhni hapin e parë pikërisht tani.