Netooze API

Siguroni qasje programatike në funksionet e panelit të kontrollit Netooze nëpërmjet kërkesave HTTP dhe funksioneve të thirrjes.

API stands for Application Programming Interface, and it is a software mediator that allows two applications to communicate with one another. An API is used every time you use an app like Facebook, send an instant message, or check the weather on your phone.

Ndërfaqe e qetë

API bazohet në stilin arkitektonik REST.

Të dhënat JSON

Të dhënat e kërkuara të API dërgohen në format JSON. Metodat e shkëmbimit të të dhënave: GET, POST, PUT dhe DELETE.

Automatizoni zhvillimin tuaj

Kur përdorni API-në tonë të cloud, mund të bëni pothuajse gjithçka që do të bënit kur përdorni panelin e kontrollit Netooze. Ndërveproni me infrastrukturën tuaj cloud ose integrojeni atë me aplikacionet, skriptet dhe shërbimet tuaja.

  • Krijo llogari
    Regjistrimi është i shpejtë dhe i lehtë. Mund të regjistroheni duke përdorur një adresë emaili ose duke përdorur llogaritë tuaja ekzistuese të Google ose GitHub
  • Krijoni çelësin API
    Krijo një çelës API në panelin e kontrollit. Shikoni dokumentacionin API për detaje
  • Menaxho shërbimet e resë kompjuterike
    Menaxho serverët e resë kompjuterike, rrjetet dhe ndërfaqet e rrjetit, si dhe fotografitë dhe disqet e tjera duke përdorur Netooze API. Merrni informacion të detajuar rreth projekteve dhe detyrave dhe menaxhoni çelësat SSH.

regjistrim
ose regjistrohuni me
Duke u regjistruar, ju pranoni të Kushtet e Shërbimit.

Qendrat e të dhënave

Lejo Netooze Kubernetes të ruajë shërbime kritike që mundësojnë ekzekutimin e aplikacioneve tuaja. Autentifikimi dhe regjistrat do të jenë gjithmonë të lëvizshëm dhe të disponueshëm. Pajisjet tona janë të vendosura në qendrat e të dhënave në SHBA dhe BE.

Almaty (Kazteleport)

Faqja jonë në Kazakistan është vendosur në bazë të qendrës së të dhënave të kompanisë Kazteleport në qytetin e Almaty. Kjo qendër e të dhënave plotëson të gjitha kërkesat moderne për tolerancën e gabimeve dhe sigurinë e informacionit.

Karakteristika: Teprica bëhet sipas skemës N + 1, Dy operatorë të pavarur telekomunikacioni, gjerësia e brezit të rrjetit deri në 10 Gbps. më shumë

Moskë (DataSpace)

DataSpace është qendra e parë ruse e të dhënave që është certifikuar Tier lll Gold nga Instituti Uptime. Qendra e të dhënave ofron shërbimet e saj për më shumë se 6 vjet.

Karakteristika:  N+1 qark elektrik i pavarur, 6 transformatorë të pavarur 2 MVA, muret, dyshemetë dhe tavanet kanë një vlerësim të rezistencës ndaj zjarrit 2-orëshe. më shumë

Amsterdam (AM2)

AM2 është një nga qendrat më të mira evropiane të të dhënave. Ajo është në pronësi të Equinix, Inc., një korporatë që është e specializuar në projektimin dhe funksionimin e qendrave të të dhënave në 24 vende për gati një çerek shekulli.

Ka certifikata të një niveli të lartë besueshmërie, duke përfshirë një certifikatë sigurie të të dhënave të kartës së pagesës PCI DSS.

Karakteristika: N+1 rezervim furnizimi me energji elektrike, N+2 rezervim i klimatizimit të dhomës së kompjuterit, rezervim N+1 njësi ftohjeje. Ka certifikata të një niveli të lartë besueshmërie, duke përfshirë një certifikatë sigurie të të dhënave të kartës së pagesës PCI DSS. më shumë

Nju Xhersi (NNJ3)

NNJ3 është qendra e të dhënave të gjeneratës së ardhshme. E pajisur me një sistem inovativ ftohjeje dhe e mbrojtur me kujdes nga fatkeqësitë natyrore përmes dizajnit të menduar dhe vendndodhjes së përshtatshme të qytetit (~287 këmbë mbi nivelin e detit).

Është pjesë e korporatës Cologix, e cila zotëron më shumë se 20 qendra moderne të të dhënave të vendosura në Amerikën e Veriut.

Karakteristika: katër sisteme energjie të tepërta plotësisht të pavarura (N + 1), lidhje me nënstacionin elektrik lokal JCP & L, dhe prania e një sistemi parazjarrfikës me bllokim të dyfishtë. më shumë

Plotësoni përpunimin e automatizuar dhe të thjeshtuar në renë kompjuterike

Çfarë është API?

API qëndron për Application Programming Interface, një ndërmjetës softuerësh që lejon dy aplikacione të komunikojnë me njëri-tjetrin. Një API përdoret sa herë që përdorni një aplikacion si Facebook, dërgoni një mesazh të menjëhershëm ose kontrolloni motin në telefonin tuaj.

Cilat janë API-të private dhe publike?

API-të private janë ekskluzivisht të aksesueshme për personelin brenda një organizate të vetme dhe përdoren për të optimizuar procedurat e brendshme. Të gjithë kanë akses në API-të publike, të cilat lejojnë çdo zhvillues të aksesojë veçoritë e një shërbimi të caktuar.

Pse duhet të përdor Netooze Cloud Control API?

Nëse dëshironi të kontrolloni infrastrukturën tuaj cloud duke përdorur një sërë API standarde në një mënyrë të thjeshtë, të qëndrueshme dhe të shpejtë, duhet të përdorni Netooze API. Zhvilluesit mund të përdorin API-në për të menaxhuar shërbimet e mbështetura vazhdimisht gjatë gjithë ciklit të tyre të jetës, që do të thotë më pak API për të mësuar kur zhvilluesit shtojnë shërbime në infrastrukturën e tyre. 

Çfarë lloj operacionesh të llojit të burimit mbështeten nga Netooze API?

Të gjitha veprimet mbështeten nëpërmjet Netooze API. Këto veprime janë ekuivalente me krijimin, leximin, përditësimin, heqjen ose renditjen e burimeve të bazuara në renë kompjuterike. Këto aktivitete, për shembull, ju lejojnë të menaxhoni ciklin jetësor të shërbimeve Netooze, 

Filloni udhëtimin tuaj në re? Hidhni hapin e parë pikërisht tani.
%d blogerët si kjo: