S3 објект
складирање

  • Неограничен волумен
  • Компатибилен со S3 и Swift
  • Пристап до API HTTP(S).
Креирај профил
или пријавете се со
Со пријавувањето, се согласувате со јавноста понуди.
Цена за складирање
Складирање податоци, МК
Појдовен сообраќај, МК
$/ месец
Со регистрација, се согласувате со условите понуди.
$ / месец

Поволни стапки

Трошоци за складирање 1 GB податоци

до 1 TB 0.021 УСД/месец
1 до 10 ТБ 0.019 УСД/месец
од 10 ТБ до 100 ТБ 0.018 УСД/месец
над 100 ТБ 0.015 УСД/месец

Цена од 1 GB појдовен сообраќај

до 10 TB 0.015 УСД/месец
од 10 ТБ до 100 ТБ 0.014 УСД/месец
од 100 ТБ до 1,000 ТБ 0.012 УСД/месец
над 1 PB 0.011 УСД/месец

Што е складирање на предмети?

Складирање на објекти е услуга која ви овозможува да складирате податоци од секаков тип и волумен во безбеден облак: од датотеки на системот за видео надзор, банки со фотографии и архиви на корпоративни документи, до статични податоци и резервни копии на локацијата.

За разлика од складирањето датотеки, складирањето на објекти ви овозможува брзо зголемување и намалување на капацитетот во неограничен обем, а ниската цена и лесното управување со податоци го прават складирањето на објекти подобра алтернатива за блокирање на складирањето.

Примери за користење

бекап

Складирањето на објекти е корисно за складирање на сите видови резервни копии. Тројната репликација во NETOOZE го минимизира ризикот од губење податоци.

Статична содржина

Складирањето на објекти е погодно за намалување на обемот на датотеки на хостинг, а преместувањето на статичната содржина во складиштето може значително да го намали оптоварувањето на серверот.

Флексибилно управување

Ставете чувствителни податоци во приватни контејнери

Интеграција

Интегрирајте складирање со CMS WordPress или 1C-Bitrix.

Контрола на верзијата

Чувајте различни верзии на истата датотека во различни контејнери

Дистрибуција на содржина

Дистрибуција на содржина

Видео и фото содржина

Услугата ви овозможува да складирате какви било видео и графички материјали (фотографии, претходно поставени, шаблони, снимки, изворни податоци итн.).

Придобивки од складирање на предмети

Складирањето на облак објекти (Object Cloud Storage) од провајдерот NETOOZE ви овозможува да складирате неограничен број податоци (датотеки) на опремата на Enterprise со SLA од 99.9%. Тројната репликација сигурно ги штити податоците на серверите и им обезбедува гаранција за безбедност од надворешни закани.

Една од главните карактеристики на складирањето на објекти NETOOZE е целосната компатибилност со протоколите S3 и Swift. Исто така, складирањето автоматски се скалира до количината на преземени податоци.

други услуги

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.
%d блогери како овој: