Netooze Terraform Provider

Поедноставете го управувањето со инфраструктурата во облак со Terraform. Едноставно наведете ја правилната состојба на вашиот облак проект и оставете Terraform да го направи останатото. Netooze Terraform Provider нуди едноставна конфигурација бидејќи го користи управувањето со Infrastructure as Code (IaC). Поради овој пристап, треба само да ги дефинирате параметрите на инфраструктурата во конфигурациската датотека и да ја повикате во командната линија. Исто така, нуди значителни заштеди на време бидејќи тераформот работи во рамките на декларативното управување со трансакциите, така што не мора да ги следите сите можни транзитни состојби на инфраструктурата. Доволно е да се дефинира потребното ниво на регрес. Terraform овозможува паметно следење и може да се користи со систем за контрола на верзии. овозможувајќи им на корисниците да ги обноват претходните состојби и во последно време terraform нуди непречено функционирање користејќи повеќекратна употреба на иста конфигурациска датотека ќе резултира со ист резултат. Затоа човечката грешка е целосно елиминирана. Погледнете ги документите на Terraform

Како да започнете?

Лесно поврзете го Netooze како ваш провајдер со извршување на неколку едноставни команди на страницата на Netooze Terraform Provider и генерирајте API Token за да ги овозможите функционалностите на Terraform во услугите на Netooze. Погледнете ги документите на Terraform

Тераформна инсталација

 1. Преземете архивска датотека од Веб-страница Terraform.
 2. Отпакувајте ја архивата со бинарната датотека во посебна папка која ќе ги складира конфигурациите.
 3. Внесете ја казната во PATH.
 4. Поставете го комплетот во школка.

Се поврзува провајдерот на Netooze

 1. Направете текстуална датотека што го содржи описот на давателот.
 2. Копирајте го кодот од Terraform регистар и залепете го во датотеката.
 3. Извршете ја командата „terraform init“.

Создавање облак инфраструктура

 1. Креирајте и отворете ја датотеката ssh_key.tf.
 2. Вметнете ги информациите за јавниот дел од клучот ssh во датотеката ssh_key.tf и зачувајте ги промените.
 3. Креирајте и отворете ја датотеката main.tf.
 4. Вметнете го описот на вашата инфраструктура во датотеката main.tf.
 5. Извршете ја командата "terraform применува".

Потврдено од HashiCorp

HashiCorp го додаде провајдерот Netooze Terraform на листа на проверени провајдери. Ова значи дека провајдерот Netooze Terraform е член на Програмата за партнери на технологијата HashiCorp, која гарантира дека корисниците ги имаат потребните алатки за распоредување на инфраструктурата во облак.

Серверски простор на HashiCorp

Тераформен екосистем

Netooze е дел од огромниот екосистем на Terraform кој вклучува повеќе од илјада добавувачи на инфраструктура и технолошки партнери. Истражете го светот на Terraform почнувајќи да работите со Netooze.

Провајдер на HashiCorp Serverspace Terraform

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.
%d блогери како овој: