Успеа Кубернети

Netooze е еден од најпопуларните и највисоко оценетите даватели на услуги на Kubernetes во светот.

Ултра-скалабилна

Распоредете милијарди контејнери во секунда без да го проширите вашиот тим DevOps.

Хиперфлексибилен

Од локално тестирање до развој на деловен софтвер, може да биде домаќин на програми за секоја задача.

Кубернети

Netooze го нуди врвниот Kubernetes како услуга. Поврзете дополнителни апликации за следење, оптимизирање и развој на вашата облак инфраструктура поради целосната поддршка на Kubernetes API.

  • Креирај профил
    Пријавувањето е брзо и лесно. Можете да се регистрирате користејќи адреса на е-пошта или користејќи ги вашите постоечки сметки на Google или GitHub
  • изберете Кубернети конфигурација
    Изберете центар за податоци и потоа изберете ја конфигурацијата на јазолот. Доколку е потребно, активирајте го кластерот за висока достапност и контролорот за влез.
  • Направете Kubernetes кластер
    Едноставно кликнете Креирај кластер. Не грижете се за инфраструктурната поддршка кога ги распоредувате вашите веб-услуги во Netooze Kubernetes. Размерете го без напор додека расте оптоварувањето и бидете сигурни дека вашите апликации се секогаш достапни.

регистрација
или пријавете се со
Со пријавувањето, вие се согласувате со Услови за Користење.

Центри за податоци

Дозволете Netooze Kubernetes да складира критични услуги што овозможуваат вашите апликации да работат. Автентикацијата и дневниците секогаш ќе бидат преносливи и достапни. Нашата опрема се наоѓа во центри за податоци во САД и ЕУ.

Алмати (Казтелепорт)

Нашата страница во Казахстан е распоредена врз основа на центарот за податоци на компанијата Kazteleport во градот Алмати. Овој центар за податоци ги исполнува сите современи барања за толеранција на грешки и безбедност на информации.

карактеристики: Редундантноста е направена според шемата N + 1, Два независни телекомуникациски оператори, мрежен опсег до 10 Gbps. Повеќе

Москва (DataSpace)

DataSpace е првиот руски центар за податоци што е сертифициран Tier llll Gold од Институтот Uptime. Центарот за податоци ги обезбедува своите услуги повеќе од 6 години.

карактеристики:  N+1 независно електрично коло, 6 независни трансформатори од 2 MVA, ѕидови, подови и тавани имаат 2-часовна огноотпорност. Повеќе

Амстердам (AM2)

AM2 е еден од најдобрите европски центри за податоци. Тој е во сопственост на Equinix, Inc., корпорација која е специјализирана за дизајн и работа на центри за податоци во 24 земји речиси четвртина век.

Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS.

карактеристики: N+1 резервација за напојување, N+2 резервација за климатизација на компјутерска соба, резервација N+1 единица за ладење. Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS. Повеќе

Њу Џерси (NNJ3)

NNJ3 е центар за податоци од следната генерација. Опремен со иновативен систем за ладење и внимателно заштитен од природни катастрофи преку внимателен дизајн и погодна локација во градот (~ 287 стапки надморска височина).

Тој е дел од корпорацијата Cologix, која поседува повеќе од 20 модерни центри за податоци лоцирани во Северна Америка.

карактеристики: четири целосно независни (N + 1) вишок системи за напојување, поврзување со локалната електрична трафостаница JCP & L и присуство на систем за пред гасење пожар со двојно блокирање. Повеќе

Подобрете ја моќта за развој

Што е Кубернеш?

Kubernetes е платформа за оркестрација на контејнери со отворен код базирана на истражување на Google. Ви овозможува да извршувате апликации во кластер подготвен за производство користејќи контејнери. Kubernetes има многу подвижни елементи и бројни начини за нивно приспособување, вклучувајќи ги различните компоненти на системот, драјверите за мрежен транспорт, CLI комуналните услуги и апликациите и обемот на работа.

Што е јазол на контролната рамнина?

Тоа е јазол кој администрира и контролира група работни јазли. Јазолот на контролната рамнина е составен од три дела кои работат заедно за да управуваат со функционалните јазли: kube-apiserver, kube-controller-manager и kube-scheduler.

За кои проекти е погоден Kubernetes?

Управуваниот Kubernetes е корисен и за стартапите и за малите бизниси, како и за огромните корпорации кои бараат нивните решенија да се развиваат и да работат доследно.

CI / CD

Управувајте со животниот циклус на развој за да ги интегрирате и размерите нафтоводите со лесно извршување на компонентите на GitLab.

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.
%d блогери како овој: