слободен
DNS хостинг

  • Фајлвер сервери
  • Автоматска миграција на записите на DNS
  • Управување со евиденција на ресурси
регистрација
или најавете се со
Со регистрација, се согласувате со условите понуди.

Придобивките од нашиот DNS хостинг

Слободно сместување

Делегирање до 20 домени без потреба да се плати за услугата.

Бесплатен трансфер

Автоматско мигрирање на постоечките записи на DNS.

Едноставна контрола

Уредување записи за ресурси како A, CNAME, TXT, SRV.

Гаранција за безбедност

Заштита на сообраќајот и гео-дистрибуција на сервери.

Што е ДНС?
DNS (Domain Name System) е систем кој е одговорен за конвертирање на доменот на страницата во IP адреса што компјутерот може да ја разбере. После тоа, серверот на кој е поврзан доменот се препознава, а прелистувачот на корисникот може да ја отвори страницата што се наоѓа на неа.
Што е DNS сервер?
DNS сервер е сервер кој работи во рамките на системот DNS и складира технички информации за зоните на доменот поврзани со него: IP адреси со кои треба да се пристапи до домените (A-record), домени на серверот за пошта (MX-запис), итн. побрзо реагира DNS-серверот, толку побрзо се отвора саканата локација.

Како дел од услугата за хостирање на DNS, добивате можност бесплатно да креирате DNS записи за вашите домени и да ги поставите овие информации на брзите DNS-сервери на NETOOZE, толерантни на грешки.

Главни типови на записи за ресурси

Запис за адреса на IPv4

Запис што поврзува домен со IP адреса користејќи го протоколот IPv4.

Запис за адреса на IPv6

ais, svvaa домен со IP-адреса која работи според протоколот IPv6.

Запис за размена на пошта

Запис што го содржи доменот на серверот за пошта што прима пошта.

Посочете на обратна снимка

Обратна верзија на А-записот. Поврзува IP адреса со домен.

Запис за канонско име

Влезот што се користи за пренасочување на доменот. На пример, пренасочување на домен од www на домен без www.

Запис на серверот за име

Запис што ги содржи DNS серверите на доменот.

TXT

Внесување на текст. Често се користи за извршување на одредени задачи. На пример, за да потврдите сопственост на домен кога го поврзувате со услуга за пошта.

Запис за избор на сервер

Сервисна евиденција. Ја одредува локацијата на серверот потребна за некои услуги да работат.

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.
%d блогери како овој: