Разновидност во Техника

N
Нетуз
Јануари 26, 2022

Додека технологијата продолжува да напредува, искусни корисници можат брзо да укажат на недостатоците во најновите оперативни системи, спецификациите за новите уреди и функциите што би можеле да го направат производот многу попристапен. Во најголем дел, овие проблеми имаат решенија или начини на прилагодување кои му даваат на корисникот можност навистина да го прилагоди своето искуство.

Некои од овие нови производи може да бидат екстремно скапи и понекогаш се достапни само за избрани демографски цели за тестирање, што може ненамерно да изолира други групи. Примери за ова има насекаде, од родова пристрасност во видео игрите до очигледното непочитување на различните етникуми, различноста во технологијата почнува да не кочи.

Што е различност?

Едноставно кажано, разновидност се дефинира како практика или квалитет на вклучување и вклучување луѓе од низа социјални и етнички средини, сексуални ориентации и различни полови.

Добра групна студија генерално се состои од широк опсег на различни луѓе кои можат да се соберат за да ги изразат своите мисли, потреби и искуства со некој производ или услуга.

Општо земено, може да биде тешко да се најде група за рецензија со таква разновидност во зависност од регионот во кој групата е свикана. Ова го прави исклучително важно да добивате повратни информации и пред и по лансирањето на производот за да се обезбеди најдобра продуктивност и корисност на вашата услуга.

Примери во реалниот свет

Најраспространетите примери на пристрасност на практично применливо ниво се концептите како што се мобилните телефони со софтвер за препознавање лица кои имаат потешкотии да разликуваат членови на семејството во азиско семејство.

Маркетингот за видео игри и акциони филмови насочени кон корисници кои идентификуваат мажи е уште еден исклучително вообичаен пример, кој продолжува да изолира повеќе женски корисници од користење или возбудување за тој производ.

Неможноста да се соберат потемен тен е автоматско точење вода и сапун е уште еден застрашувачки пример за технологија што едноставно не е на ниво на секојдневниот живот на јавноста.

Треба да се земе предвид целокупната функционалност на производот, како и неговата пристапност до корисниците кои не одговараат на калап. Иако секогаш има простор за подобрување и повратните информации помагаат да се поттикне таа промена, компаниите треба да бидат на должност да ги решат проблемите пред да се појават.

Технологијата е неверојатен подвиг на човечката раса, а сепак се чини дека е фатена во самата човечка природа на превидување на работи кои можеби не се однесуваат на нејзините креатори. Ова треба да се промени, не само во интерес на инклузивноста, туку и во име на растење надвор од кутиите во кои се ставаме.

Нетуз планира да ја скрши мувлата

Нетуз имплементира кристално јасна застапеност на различноста и цели за вклучување и сеопфатен пристап за нивно постигнување. Користејќи го доживеаното искуство на работната сила, тие сакаат да создадат поинклузивен технолошки сектор, раскажувајќи ги нашите приказни преку моќни податоци и креирајќи решенија и стратегии за трајни промени.

Цели за претставување на различноста и вклучување на Нетуз

Кога слушаме и славиме што е заедничко и различно, стануваме помудра, поинклузивна и подобра организација. Различноста и вклученоста, кои се вистинска основа за креативност, мора да останат во центарот на она што го правиме во нетуз. Кога слушаме и славиме што е заедничко и различно, стануваме помудри, поинклузивни и многу подобра организација. Различноста и вклученоста, кои се вистинска основа за креативност, мора да останат во центарот на она што го правиме во нетуз.

Еден од највпечатливите цитати што инспирираше многумина доаѓа од Маријан Рајт Еделман, основач и претседател на Фондот за одбрана на децата: „Не можете да бидете она што не можете да го видите“. Иако хиперболичен, цитатот на Еделман допира до клучната бариера за жените во компјутерската наука: недостатокот на силни модели. Без други жени на кои треба да се погледне, многу млади жени сами се избираат надвор од техничката кариера пред воопшто да и дадат шанса.

Ова ја нагласува важноста на видливи модели на сите нивоа. За да создадеме работна сила со инклузивна технологија, не треба само да привлекуваме големи таленти, туку треба да се погрижиме големите луѓе да растат и да станат големи лидери.

Целите за претставување на различноста и вклучување на netooze се како што следува:

  1. Обезбедете минимум 50% од сите нови позиции - внатрешни и надворешни - да бидат пополнети со црнци и латино таленти.
  2. Ниту еден Процес за вработување нема да заврши доколку не се интервјуира малцинскиот кандидат.
  3. Бројот на жени во технички улоги треба да биде 50%“ (од сите улоги).
  4. Од целиот персонал се бара да посетува обука за различности и вклучување.

нетузираат има за цел да идентификува и развие базен на таленти од кој се црпат високи лидери.

Заклучок

Со голем дел од социјалниот активизам на денешното време, може да биде тешко да се најде тема што не е под лупа. Без разлика на која страна на паричката паѓате, важно е да препознаете перспективи кои можеби не се совпаѓаат со вашите, само така можеме сите да растеме.

Различноста во застапеноста раѓа прифаќање и толеранција на културите, луѓето и потребите кои можеби не се совпаѓаат со вашите. Да се ​​биде внимателен, и во деловната и во личната пракса, може да им помогне на сите да водат подобар живот во одборот.

Netooze® е облак платформа, која нуди услуги од центри за податоци на глобално ниво. Кога програмерите можат да го користат едноставниот, економичен облак што го сакаат, бизнисите побрзо се прошируваат. Со предвидливи цени, темелна документација и приспособливост за поддршка на растот на бизнисот во која било фаза, Netooze® ги има услугите за компјутерски облак што ви се потребни. Стартапите, претпријатијата и владините агенции можат да го користат Netooze® за да ги намалат трошоците, да станат поагилни и побрзо да иновираат.

Поврзани Мислења

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.
%d блогери како овој: