VMware Сервери

Netooze е еден од најпопуларните и највисоко оценетите даватели на хостирање на Vmware Server во светот. Решение за виртуелизација од класата на претпријатие за сервери за Windows и Linux.

Ја зголемува продуктивноста и ги намалува трошоците

Деловните организации можат полесно да конструираат и управуваат со овој тип на виртуелна средина со користење на технологии за виртуелизација на VMware. Така, виртуелизацијата на серверот VMware може да им помогне на фирмите да го искористат максимумот од ресурсите на серверот и да користат најмалку можна количина на хардвер за критични задачи. Со консолидирање на серверот, ова обично ја зголемува продуктивноста додека ги намалува трошоците.

Зголемете ја продуктивноста и агилноста

Со елиминирање на потребата од дополнителни физички сервери, виртуелизацијата на серверот им нуди на бизнисите и на ИТ професионалците ефикасен пристап за зголемување на продуктивноста и агилноста во една организација. Во многу ситуации, ова исто така ги намалува трошоците за ИТ хардвер. Виртуелизацијата на серверот може да ја користат бизнисите за да ги сокријат ресурсите од корисниците на серверот. Идентитетот и бројот на процесорите, VM оперативните системи и специфичните физички сервери се неколку примери за овие скриени ресурси.

Хостинг на серверот VMware

Изградете ја вашата облак инфраструктура на софтвер базиран на VMware ESXi.

  • Пријавете се
    Воведовме цела нова палета на VMware сервери за Linux и Windows. Не сте врзани за стапки и можете да распоредите која било конфигурација на VPS сервер.
  • Креирање на сервер
    Минималната конфигурација на серверот Linux со 1 јадро, 512 RAM и 10 GB SSD и сместување во најголемиот центар за податоци во Холандија, САД или Русија за 8 долари.
  • перформанси
    Тој е еден од најдобрите меѓу понудите на пазарот за изнајмување инфраструктура во облак

регистрација
или најавете се со
Со регистрација, се согласувате со условите понуди.

Центри за податоци

Нашата опрема се наоѓа во центри за податоци во САД и ЕУ.

Алмати (Казтелепорт)

Нашата страница во Казахстан е распоредена врз основа на центарот за податоци на компанијата Kazteleport во градот Алмати. Овој центар за податоци ги исполнува сите современи барања за толеранција на грешки и безбедност на информации.

карактеристики: Редундантноста е направена според шемата N + 1, Два независни телекомуникациски оператори, мрежен опсег до 10 Gbps. Повеќе

Москва (DataSpace)

DataSpace е првиот руски центар за податоци што е сертифициран Tier llll Gold од Институтот Uptime. Центарот за податоци ги обезбедува своите услуги повеќе од 6 години.

карактеристики:  N+1 независно електрично коло, 6 независни трансформатори од 2 MVA, ѕидови, подови и тавани имаат 2-часовна огноотпорност. Повеќе

Амстердам (AM2)

AM2 е еден од најдобрите европски центри за податоци. Тој е во сопственост на Equinix, Inc., корпорација која е специјализирана за дизајн и работа на центри за податоци во 24 земји речиси четвртина век.

Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS.

карактеристики: N+1 резервација за напојување, N+2 резервација за климатизација на компјутерска соба, резервација N+1 единица за ладење. Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS. Повеќе

Њу Џерси (NNJ3)

NNJ3 е центар за податоци од следната генерација. Опремен со иновативен систем за ладење и внимателно заштитен од природни катастрофи преку внимателен дизајн и погодна локација во градот (~ 287 стапки надморска височина).

Тој е дел од корпорацијата Cologix, која поседува повеќе од 20 модерни центри за податоци лоцирани во Северна Америка.

карактеристики: четири целосно независни (N + 1) вишок системи за напојување, поврзување со локалната електрична трафостаница JCP & L и присуство на систем за пред гасење пожар со двојно блокирање. Повеќе

ГАРАНТИРАНА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИТЕ

Ниту една точка на неуспех

VMware ESXi

Го користиме хипервизорот VMware ESXi, како и VMware DRS и технологиите за висока достапност. Во случај на дефект на хардверот, тие автоматски ја обновуваат работата и доделуваат гарантирани ресурси на серверот.

SLA 99.9%

Гарантираме непречена инфраструктурна работа и 99.9% достапност според Договорот за ниво на услуги (SLA). Обезбедуваме и финансиски надомест во случај на негово прекршување.

Cisco и NetApp

Сервери: vCPU Intel Xeon Gold 6254, 3 GHz RAM ECC DDR4, 2.6 MHz До 64 јадра vCPU и 320 GB RAM. Мрежа: Непотребна опрема Мрежен стандард: 40 Gbps Двојни комуникациски канали. Складирање: NetApp AFF низи на дискови Тројна репликација на податоци Достапност на податоци 99.9%

Опфат во светски рамки

Водете го вашиот VM глобално. Имаме мрежи со мала доцнење и висока достапност.

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.