SSL сертификати
за заштита на локацијата

 • Цена без ознака
 • Пријавување за 2 минути
 • Финансиска гаранција

Што е SSL сертификат?

SSL сертификатот е дигитален потпис кој ги шифрира податоците помеѓу веб-локацијата и корисникот користејќи го безбедниот протокол HTTPS. Сите лични податоци што корисникот ги остава на безбедна локација, вклучително и лозинки и податоци од банкарска картичка, се безбедно шифрирани и недостапни за надворешни лица. Прелистувачите ги препознаваат безбедните локации автоматски и прикажуваат мал зелен или црн катанец до нивното име во лентата за адреси (URL).

Што обезбедува SSL сертификатот?

Заштита од натрапници

Сите информации што корисниците ги внесуваат на страницата се пренесуваат преку безбедно шифриран протокол HTTPS.

Промоција на оптимизација

Пребарувачите Google и Yandex им даваат предност на сајтовите со SSL сертификати и ги ставаат на повисоки позиции во резултатите од пребарувањето.

Корисничка доверба

Катанецот во лентата за адреси на прелистувачот гарантира дека страницата не е измама и дека може да ѝ се верува.корисници

дополнителни функции

Присуството на SSL сертификат овозможува да се инсталираат услуги за геопозиција и притисни известувања на прелистувачот на страницата.

Зошто да изберете NETOOZE за да купите SSL сертификат?

Цена без ознака

Се грижиме за безбедноста на нашите клиенти со тоа што нудиме SSL сертификати по најприфатливи цени.

Брзо расчистување

Ја поедноставуваме процедурата за регистрација, поради што нарачувањето SSL сертификат трае не повеќе од 2 минути.

Поврат на пари

Гарантираме враќање на средствата во рок од 30 дена од купувањето.

Голем избор

Ние нудиме разновидни SSL сертификати за какви било проекти на Интернет.

Релевантност

Сите SSL сертификати купени од нас се компатибилни со 99.3% од прелистувачите.

Гаранција за фер договор

Ние сме официјален препродавач во Казахстан.

Изберете го вистинскиот SSL

компанијата

Видови на валидација

Опции

Сертификат
Тип на валидација
Опции
Трошоци годишно
Sectigo PositiveSSL
DV
6 долари
Основен сертификат кој обезбедува сигурна заштита на податоците. Го заштитува доменот со префиксот WWW и гарантира компатибилност со 99.9% од прелистувачите. Брзиот процес на регистрација и ниската цена го прават Positive SSL еден од најприфатливите сертификати на пазарот.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Sectigo Essential SSL
DV
11 долари
Постар брат на сертификатот PositiveSSL. Се одликува со поголема должина на клучот за шифрирање и, следствено, повисоко ниво на заштита, како и редовно следење на ранливоста на веб-ресурсите.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Стандард RapidSSL
DV
12 долари
Буџетски сертификат со шифрирање од 128/256 бити, кој е компатибилен со најпопуларните прелистувачи. Погоден за големи комерцијални портали и сајтови, како и за мали интернет проекти.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Мулти-домен Sectigo PositiveSSL
DV
САН
29 долари
Поволен сертификат кој заштитува неколку домени и е достапен и за поединци и за организации. Идеален за корисници со повеќе онлајн проекти.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 2
 • Максимални домени 248
Sectigo InstantSSL
OV
32 долари
Сертификат за организации. Обезбедува високо ниво на заштита за еден домен, поддржува 128/256-битна шифрирање и ви овозможува да поставите печат за доверба на страницата. Се препорачува за компании кои се занимаваат со е-трговија или го одржуваат својот блог.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Сектиго SSL сертификат
DV
52 долари
Sectigo SSL сертификатот е единствен сертификат. Таа е погодна за приватни претприемачи, како и за сопственици на мали и средни бизниси - тие не треба да даваат документи за да ја потврдат организацијата. Доволна е потврда за сопственоста на страницата. Сертификатот заштитува еден домен, поддржува 256-битна шифрирање и е компатибилен со повеќето прелистувачи.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Sectigo SSL UCC OV
OV
САН
87 долари
Има слични функции како UCC DV сертификатот, освен правилата за издавање. Овој сертификат е дизајниран за правни лица, за него, мора да ги потврдите и страницата и организацијата. Сертификатот е валиден за неколку домени, а 256-битна шифрирање се користи за одржување на нивото на безбедност.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 2
 • Максимални домени 248
Sectigo SSL UCC DV
DV
САН
87 долари
Припаѓа на класата на сертификати со повеќе домени и гарантира сигурна заштита на пренесените податоци на неколку локации користејќи 256-битна шифрирање. Лесно издавање - треба да ја потврдите само страницата.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 2
 • Максимални домени 248
Сектиго мулти-домен SSL
OV
САН
87 долари
Сертификат, кој ја потврдува компанијата. Припаѓа на класата на сертификат со повеќе домени, заштитува неколку домени одеднаш и користи 256-битна шифрирање, намалувајќи го ризикот од хакирање на минимум.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 2
 • Максимални домени 248
Sectigo PositiveSSL џокер
DV
WC
88 долари
Sectigo PositiveSSL Wildcard е многу достапен производ за ниска цена. Високата 256-битна заштита со SHA2 хаш алгоритам го прави конкурентен со главните играчи на пазарот. Има одлична 99.3% компатибилност на прелистувачот со одлична поддршка за мобилни уреди. Изберете го тој SSL кога ви треба итна заштита токму овде во моментов.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Сектиго суштински џокер SSL
DV
WC
95 долари
Сертификат од средно ниво, неговата заштита допира до доменот и сите негови поддомени. Совршен за проекти од почетно ниво и мали онлајн продавници. Во цената е вклучена инсталација на неограничен број сервери.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Thawte веб-сервер SSL
OV
САН
101 долари
Одлично решение за сигурна заштита на пренесените податоци, што е погодно за сопственици на корпоративни сајтови, онлајн продавници и други големи интернет ресурси. За да издадете сертификат, мора да обезбедите документи за да ја потврдите организацијата и да ја потврдите сопственоста на веб-ресурсот.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 0
 • Максимални домени 248
Sectigo EV SSL
EV
119 долари
Проширен сертификат за валидација. Напредна заштита: 256-битна шифрирање и SHA2 алгоритам. Како потврда за доверливост на веб-ресурс, ја менува лентата за адреси во зелена боја.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
RapidSSL WildcardSSL
DV
WC
122 долари
RapidSSL WildcardSSL е буџетски сертификат кој обезбедува безбедност на еден домен и сите негови поддомени користејќи 256-битна шифрирање. За издавање на сертификатот, доволно е да се потврди сопственоста на доменот.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Сектиго премиум џокер SSL
OV
WC
165 долари
Напреден сертификат кој го штити доменот и неограничен број поддомени со помош на алгоритам за шифрирање на ниво SHA2. Може да се инсталира на кој било број на сервери и уреди.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
Веб-сервер Thawte EV
EV
САН
185 долари
Проширена верзија на сертификатот за веб-сервер: кога локацијата е заштитена, лентата за адреси на прелистувачот е означена со зелена боја. Сертификатот користи 256-битна шифрирање со алгоритам SHA2. За неговото издавање, мора да обезбедите документи за да го потврдите правното лице и да ја потврдите сопственоста на доменот.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 0
 • Максимални домени 248
Sectigo PositiveSSL џокер со повеќе домени
DV
САН
196 долари
Сертификат со повеќе домени кој истовремено ги штити поддомените. Економична опција за сајтови од секаков тип - од деловни сајтови со едноставни брошури до корпоративни портали и онлајн продавници. Поддржува огромно мнозинство прелистувачи.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 2
 • Максимални домени 248
Sectigo SSL џокер
DV
WC
196 долари
Популарен сертификат, кој заштитува домен и сите негови поддомени. Како заштита користи и клуч со должина од 2048 бита, кој обезбедува високо ниво на заштита од хакерство, и алгоритам за шифрирање SHA2. Погоден за сајтови на големи компании со регионални филијали, како и за онлајн продавници на средно ниво.
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
GeoTrust TrueBusinessID EV
EV
САН
196 долари
Сертификат со поддршка за зелена линија и напредна верификација: потребна е потврда и на организацијата и на доменот. Користи 256-битна шифрирање и SHA2 алгоритам, кој обезбедува високо ниво на заштита на пренесените податоци.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 0
 • Максимални домени 250
GeoTrust TrueBusinessID SAN
OV
САН
228 долари
Сертификат со повеќе домени. Тој веродостојно ги шифрира податоците и се објавува само по проверка на организацијата и потврдување на сопственоста на страницата. Компатибилен со повеќето интернет прелистувачи.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 4
 • Максимални домени 245
Сектиго мулти-домен EV SSL
EV
САН
252 долари
Сертификат со повеќе домени со напредна верификација. Го зголемува нивото на доверба на Интернет ресурс со овозможена зелена лента за адреси. И 256-битното шифрирање и алгоритмот SHA2 се користат како мерка за задржување на информации. Идеално погоден за сајтови кои се занимаваат со електронска трговија, банкарски трансфери и складирање на лични податоци за корисници.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 2
 • Максимални домени 248
GeoTrust QuickSSL Premium џокер
DV
WC
252 долари
 • Валидација Домен
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
GeoTrust TrueBusinessID EV SAN
EV
САН
350 долари
Сертификат со повеќе домени што ја истакнува лентата за адреси на прелистувачот со зелена боја и е компатибилен со 99.9% од прелистувачите. За да го добиете, мора да поминете потврда на организацијата и да ја потврдите сопственоста на доменот.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 4
 • Максимални домени 245
Безбедна страница на DigiCert
OV
САН
385 долари
Главната разлика помеѓу овој сертификат и сертификатот за безбедна локација е тоа што може да поддржува неколку домени. Сертификатот користи 256-битна шифрирање и вклучува секојдневно скенирање на страницата за пропусти и малициозни програми. Ставањето печат на доверба на страницата е вклучено во цената.
 • Валидација Организација
 • Реизданија слободен
 • Време за издавање 1 ден
 • Зелена лента за адреси
 • Гаранција 10 000 УСД
 • Прелистувачи 99.3%
 • Мобилен пријателски
 • Валидација на организацијата
 • Вклучени домени 0
 • Максимални домени 248

На кои сајтови им е потребен SSL сертификат на прво место?

Онлајн шопинг

Финансиски организации

Корпоративни сајтови

Поштенски услуги

новински портали

информативни сајтови

SSL сертификат (Secure Sockets Layer Certificate), потпишан од орган за сертификација, содржи јавен клуч (јавен клуч) и таен клуч (таен клуч). За да инсталирате SSL сертификат и да се префрлите на протоколот HTTPS, треба да инсталирате таен клуч на серверот и да ги направите потребните поставки.

По успешно инсталирање на SSL сертификат, прелистувачите ќе почнат да ја сметаат вашата страница за безбедна и ќе ги прикажуваат овие информации во лентата за адреси.


Марки на SSL сертификати

Ви препорачуваме

Ако главната цел на Netooze е да обезбеди највисоко ниво на услуга и поддршка на сите свои клиенти, тие ја постигнале таа цел. Нивниот практичен пристап за работа со нашите тимови за поддршка на нашиот развој и подоцнежните барања ни овозможи да ја лансираме нашата веб-страница во рекордно време. Секогаш кога ми требаше помош. Нетуз брзо стана познат. Некој секогаш победува за да ви помогне 24 часа на ден, 7 дена во неделата. Ти благодарам многу.
Џоди-Ен Џонс
Изборот на доверлив хостинг провајдер е една од најважните одлуки што ќе ги донесете. Netooze е одговорот за кој било блог или веб-страница за е-трговија, WordPress или заедница/форум. Не грижете се. Itchysilk припишува голем дел од својот успех на цврстината на нашата фондација (хостинг). Откако бевме упатени на Netooze во 2021/22 година, ја добивме истата цена, истата моќ и перформанси на следното ниво, а нашата веб-локација е драматично побрза.
Семпер Харис
Splendid Chauffeurs е ексклузивен луксузен Сплендид шоферски сервис кој ве носи до вашата дестинација со стил и удобност. При изборот на компанија за хостирање, разгледавме различни варијабли, од кои најзначајни беа безбедноста и исклучителната услуга за клиентите и решавањето на проблемите. Го најдовме Нетуз преку нашето истражување; нивната репутација е извонредна, а ние имаме директно искуство со нивната реакција.
Кевин Браун

Често поставувани прашања

Колку долго се издава SSL сертификат?
Сертификатот SSL се издава за 1 или 2 години, по што мора повторно да се издаде.
Како да знам дали мојата страница е безбедна?
Сајтовите заштитени со SSL сертификати работат со помош на протоколот HTTPS, а до името на таквите локации во лентата за адреси се прикажува катанец.
Зошто треба да ја заштитам мојата страница?
Може да се пресретнат сите податоци што се пренесуваат преку несигурниот HTTP протокол, без разлика дали се работи за информации за регистрација или податоци за банкарска картичка. Протоколот HTTPS спречува кражба на лични информации и ги штити од пресретнување.

други услуги

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.