Биг податоциоблак компјутери

Искористете ги предностите на облак услугите на Netooze за да го стартувате вашиот проект во облакот.

Изберете конфигурација

4.95доларимесец
 • 1 Процесорот Core
 • 1 GB RAM меморија
 • 25 GB Простор на диск (SSD)
9.95доларимесец
 • 1 Процесорот Core
 • 2 GB RAM меморија
 • 50 GB Простор на диск (SSD)
14.95доларимесец
 • 2 Процесорот Core
 • 2 GB RAM меморија
 • 60 GB Простор на диск (SSD)
19.95доларимесец
 • 2 Процесорот Core
 • 4 GB RAM меморија
 • 80 GB Простор на диск (SSD)
39.95доларимесец
 • 4 Процесорот Core
 • 8 GB RAM меморија
 • 160 GB Простор на диск (SSD)
79.95доларимесец
 • 6 Процесорот Core
 • 16 GB RAM меморија
 • 320 GB Простор на диск (SSD)
159.95доларимесец
 • 8 Процесорот Core
 • 32 GB RAM меморија
 • 640 GB Простор на диск (SSD)
291.95доларимесец
 • 16 Процесорот Core
 • 64 GB RAM меморија
 • 1000 GB Простор на диск (SSD)

Скалибилни ресурси

Зголемете го бројот на процесорот на контролната табла, капацитетот на RAM меморијата, просторот за складирање и пропусниот опсег. Серверот може да се запре и рестартира за да се смени големината на RAM меморијата, бројот на vCPU или пропусниот опсег без да се загубат никакви податоци. Секоја комбинација од 512 MB RAM и едно виртуелно јадро на процесорот и дури 320 GB RAM и 64 виртуелни јадра на процесорот може да се користи за создавање сервер.

Предвидливи цени

Откријте колку чини да се одржи веб-локација благодарение на отворените цени на Serverspace. На секои десет минути, вашето салдо ќе се одзема, а од вас ќе се бара да платите само за животниот век на вашиот сервер, зголемувајќи го поставувањето по потреба. Во делот за финансии на контролната табла на Serverspace, можете едноставно да ги следите трошоците на вашиот сервер.

3 чекори до побезбеден Cloud сервер

Во денешно време има нов начин на водење бизнис и се вика Облак.

 • Регистрирај се
  Ќе добиете пристап до вашата лична сметка со внесување на вашата е-адреса за време на регистрацијата. Без платежни картички, без обврски.
 • Направете облак сервер
  Распоредете неверојатни примери на перформанси за какви било оптоварувања. Можете да ги изберете апликациите што ќе се инсталираат на серверот за време на распоредувањето. односно WordPress
 • Брзо зголемете ги ресурсите
  Користете единствен сервер или распоредете инфраструктура заснована на целосно облак. Прилагодете се на товарот за само еден момент и плаќајте само за искористените ресурси.

регистрација
или најавете се со
Со регистрација, се согласувате со условите понуди.

Центри за податоци

Нашата опрема се наоѓа во центри за податоци во САД и ЕУ.

Алмати (Казтелепорт)

Нашата страница во Казахстан е распоредена врз основа на центарот за податоци на компанијата Kazteleport во градот Алмати. Овој центар за податоци ги исполнува сите современи барања за толеранција на грешки и безбедност на информации.

карактеристики: Редундантноста е направена според шемата N + 1, Два независни телекомуникациски оператори, мрежен опсег до 10 Gbps. Повеќе

Москва (DataSpace)

DataSpace е првиот руски центар за податоци што е сертифициран Tier llll Gold од Институтот Uptime. Центарот за податоци ги обезбедува своите услуги повеќе од 6 години.

карактеристики:  N+1 независно електрично коло, 6 независни трансформатори од 2 MVA, ѕидови, подови и тавани имаат 2-часовна огноотпорност. Повеќе

Амстердам (AM2)

AM2 е еден од најдобрите европски центри за податоци. Тој е во сопственост на Equinix, Inc., корпорација која е специјализирана за дизајн и работа на центри за податоци во 24 земји речиси четвртина век.

Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS.

карактеристики: N+1 резервација за напојување, N+2 резервација за климатизација на компјутерска соба, резервација N+1 единица за ладење. Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS. Повеќе

Њу Џерси (NNJ3)

NNJ3 е центар за податоци од следната генерација. Опремен со иновативен систем за ладење и внимателно заштитен од природни катастрофи преку внимателен дизајн и погодна локација во градот (~ 287 стапки надморска височина).

Тој е дел од корпорацијата Cologix, која поседува повеќе од 20 модерни центри за податоци лоцирани во Северна Америка.

карактеристики: четири целосно независни (N + 1) вишок системи за напојување, поврзување со локалната електрична трафостаница JCP & L и присуство на систем за пред гасење пожар со двојно блокирање. Повеќе

Стандарди и гаранции

Висока достапност

Гарантираме 99.9% достапност внатре договори за ниво на услуга (ЛЕТУЦА).

Минутно тарифирање

Плаќате само за ресурсите што ги користите, а кои се наплаќаат на секои 10 минути.

Вишок на опрема

Нашата опрема е заштитена од дефекти благодарение на вишокот на сите нивоа.

Интернет канал

Обезбедуваме дупликат (од 2 независни телекомуникациски оператори) Интернет канал од 10 Mbps бесплатно со можност за проширување до 300 Mbps и 1 IPv4 адреса за секој облак сервер.

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.