Нетуз API

Обезбедете програмски пристап до функциите на контролната табла на Netooze преку HTTP барања и функции за повици.

API stands for Application Programming Interface, and it is a software mediator that allows two applications to communicate with one another. An API is used every time you use an app like Facebook, send an instant message, or check the weather on your phone.

РЕДЕН интерфејс

API се заснова на архитектонскиот стил REST.

JSON податоци

Бараните податоци за API се испраќаат во JSON формат. Методи за размена на податоци: GET, POST, PUT и DELETE.

Автоматизирајте го вашиот развој

Кога го користите нашиот Cloud API, можете да направите речиси сè што би правеле кога ја користите контролната табла Netooze. Интеракција со вашата облак инфраструктура или интегрирајте ја со вашите апликации, скрипти и услуги.

  • Креирај профил
    Пријавувањето е брзо и лесно. Можете да се регистрирате користејќи адреса на е-пошта или користејќи ги вашите постоечки сметки на Google или GitHub
  • Креирај клуч API
    Направете API клуч во контролната табла. Погледнете ја документацијата на API за детали
  • Управувајте со Cloud Services
    Управувајте со облак сервери, мрежи и мрежни интерфејси, како и снимки и други дискови користејќи го Netooze API. Добијте детални информации за проекти и задачи и управувајте со клучевите SSH.

регистрација
или пријавете се со
Со пријавувањето, вие се согласувате со Услови за Користење.

Центри за податоци

Дозволете Netooze Kubernetes да складира критични услуги што овозможуваат вашите апликации да работат. Автентикацијата и дневниците секогаш ќе бидат преносливи и достапни. Нашата опрема се наоѓа во центри за податоци во САД и ЕУ.

Алмати (Казтелепорт)

Нашата страница во Казахстан е распоредена врз основа на центарот за податоци на компанијата Kazteleport во градот Алмати. Овој центар за податоци ги исполнува сите современи барања за толеранција на грешки и безбедност на информации.

карактеристики: Редундантноста е направена според шемата N + 1, Два независни телекомуникациски оператори, мрежен опсег до 10 Gbps. Повеќе

Москва (DataSpace)

DataSpace е првиот руски центар за податоци што е сертифициран Tier llll Gold од Институтот Uptime. Центарот за податоци ги обезбедува своите услуги повеќе од 6 години.

карактеристики:  N+1 независно електрично коло, 6 независни трансформатори од 2 MVA, ѕидови, подови и тавани имаат 2-часовна огноотпорност. Повеќе

Амстердам (AM2)

AM2 е еден од најдобрите европски центри за податоци. Тој е во сопственост на Equinix, Inc., корпорација која е специјализирана за дизајн и работа на центри за податоци во 24 земји речиси четвртина век.

Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS.

карактеристики: N+1 резервација за напојување, N+2 резервација за климатизација на компјутерска соба, резервација N+1 единица за ладење. Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS. Повеќе

Њу Џерси (NNJ3)

NNJ3 е центар за податоци од следната генерација. Опремен со иновативен систем за ладење и внимателно заштитен од природни катастрофи преку внимателен дизајн и погодна локација во градот (~ 287 стапки надморска височина).

Тој е дел од корпорацијата Cologix, која поседува повеќе од 20 модерни центри за податоци лоцирани во Северна Америка.

карактеристики: четири целосно независни (N + 1) вишок системи за напојување, поврзување со локалната електрична трафостаница JCP & L и присуство на систем за пред гасење пожар со двојно блокирање. Повеќе

Комплетна автоматизирана и поедноставена обработка на облак

Што е API?

API е кратенка за Application Programming Interface, софтверски посредник кој овозможува две апликации да комуницираат една со друга. API се користи секогаш кога користите апликација како Facebook, испраќате инстант порака или проверувате време на вашиот телефон.

Што се приватни и јавни API?

Приватните API се исклучиво достапни за персоналот во една организација и се користат за оптимизирање на внатрешните процедури. Секој има пристап до јавните API, кои му овозможуваат на секој развивач да пристапи до карактеристиките на одредена услуга.

Зошто треба да користам Netooze Cloud Control API?

Ако сакате да ја контролирате вашата облак инфраструктура користејќи збир на стандардни API на едноставен, конзистентен и брз начин, треба да го користите Netooze API. Програмерите можат да го користат API за постојано да управуваат со поддржаните услуги во текот на нивниот животен циклус, што значи помалку API-и за учење кога програмерите додаваат услуги во нивната инфраструктура. 

Каков тип на операции од типот на ресурси се поддржани од Netooze API?

Сите дејства се поддржани преку Netooze API. Овие дејства се еквивалентни на создавање, читање, ажурирање, отстранување или наведување ресурси базирани на облак. Овие активности, на пример, ви дозволуваат да управувате со животниот циклус на услугите на Netooze, 

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.
%d блогери како овој: