директна врска

Оставете барање за директно поврзување на вашата корпоративна мрежа со нашиот облак.

Топ пропусен опсег

Direct Connect обезбедува максимална брзина. Ништо не може да биде побрзо.

Најниска латентност

Заборавете на застојот на мрежата. Навикнете се на мала латентност и стабилност.

Најсигурен

Заштитете се од опасностите на јавната мрежа. Користете мрежа на која и верувате.

  • Креирај профил
    Пријавувањето е брзо и лесно. Можете да се регистрирате користејќи адреса на е-пошта или користејќи ги вашите постоечки сметки на Google или GitHub
  • Подигнете билет
    Соберете билет со нашиот тим за помош или е-пошта директно на sales@netooze.com
  • Управувајте со Cloud Services
    Исто така, можете да управувате со облак сервери, мрежи и мрежни интерфејси, како и снимки и други дискови користејќи го Netooze API. Добијте детални информации за проекти и задачи и управувајте со клучевите SSH, доколку е потребно.

регистрација
или пријавете се со
Со пријавувањето, вие се согласувате со Услови за Користење.

Центри за податоци

Дозволете Netooze Kubernetes да складира критични услуги што овозможуваат вашите апликации да работат. Автентикацијата и дневниците секогаш ќе бидат преносливи и достапни. Нашата опрема се наоѓа во центри за податоци во САД и ЕУ.

Алмати (Казтелепорт)

Нашата страница во Казахстан е распоредена врз основа на центарот за податоци на компанијата Kazteleport во градот Алмати. Овој центар за податоци ги исполнува сите современи барања за толеранција на грешки и безбедност на информации.

карактеристики: Редундантноста е направена според шемата N + 1, Два независни телекомуникациски оператори, мрежен опсег до 10 Gbps. Повеќе

Москва (DataSpace)

DataSpace е првиот руски центар за податоци што е сертифициран Tier llll Gold од Институтот Uptime. Центарот за податоци ги обезбедува своите услуги повеќе од 6 години.

карактеристики:  N+1 независно електрично коло, 6 независни трансформатори од 2 MVA, ѕидови, подови и тавани имаат 2-часовна огноотпорност. Повеќе

Амстердам (AM2)

AM2 е еден од најдобрите европски центри за податоци. Тој е во сопственост на Equinix, Inc., корпорација која е специјализирана за дизајн и работа на центри за податоци во 24 земји речиси четвртина век.

Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS.

карактеристики: N+1 резервација за напојување, N+2 резервација за климатизација на компјутерска соба, резервација N+1 единица за ладење. Има сертификати за високо ниво на доверливост, вклучително и безбедносен сертификат за податоци на платежна картичка PCI DSS. Повеќе

Њу Џерси (NNJ3)

NNJ3 е центар за податоци од следната генерација. Опремен со иновативен систем за ладење и внимателно заштитен од природни катастрофи преку внимателен дизајн и погодна локација во градот (~ 287 стапки надморска височина).

Тој е дел од корпорацијата Cologix, која поседува повеќе од 20 модерни центри за податоци лоцирани во Северна Америка.

карактеристики: четири целосно независни (N + 1) вишок системи за напојување, поврзување со локалната електрична трафостаница JCP & L и присуство на систем за пред гасење пожар со двојно блокирање. Повеќе

Комплетна автоматизирана и поедноставена обработка на облак

Зошто треба да користам директно поврзување со Netooze Cloud?

Вашата лична мрежа лесно може да се поврзе со облакот Netooze преку Direct Connect. Помала доцнење, поголем пропусен опсег и посигурна и посигурна врска се можни со оваа техника.

Може ли да ја искористам директната врска за распоредување на враќање од катастрофи?

Да. Приватниот центар за податоци се интегрира со вашето сопствено директно поврзување преку физичка изнајмена линија за ситуации со апликации кои бараат конфигурација на резервна копија, додека резервните копии на податоци бараат пристап со двојна линија или VPN. Сегментот на мрежата на центарот за податоци и преклопувањето на приватната мрежа не се мешаат во двонасочната комуникација.

Кој е пример за распоредување на хибриден облак?

Можете да воспоставите комуникација помеѓу вашиот VPC и вашата директна врска преку сценаријата за апликација за поврзување кога е неопходна резервна копија, а потоа можете да направите резервна копија на податоците користејќи пристап до двојна линија или пристап до VPN. Преклопувањето на опсегот на IP адреси на VPC и Direct Connect не влијае на комуникациите.

Што е посветена линија?

За да се поврзете со облакот Netooze, се што ви треба е единствена линија посветена на физичкиот оператор. Врз основа на вашата брза и доверлива мрежа, можете лесно да изградите облак сервери.

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.
%d блогери како овој: