Њу Џерси, САД Центар за податоци

NNJ3 е центар за податоци од следната генерација лоциран на 30 милји од Менхетен, историскиот центар на Њујорк, во Парсипани, Њу Џерси, САД. Опремен со иновативен систем за ладење и сигурно заштитен од природни катастрофи поради дизајнерските карактеристики и поволната локација на градот (~287 стапки надморска височина).

Центарот за податоци е дел од американската компанија Cologix, која поседува повеќе од 20 модерни центри за податоци лоцирани во Северна Америка.

Адреса : 200 Webro Road, Parsippany, NJ 07054.

Карактеристики на центарот за податоци

 • Вкупна површина 11 148 м2;
 • Изграден според стандардите кои не се безбедни;
 • Достапно со автомобил, автобус или транзитен воз во Њу Џерси;
 • Се наоѓа на 30 минути од меѓународниот аеродром Њуарк Либерти;
 • Има 100% гарантирано време на работа во рамките на SLA;
 • Се наоѓа далеку подалеку од 500-годишната поплава според класификацијата FEMA (Федерална агенција за управување со вонредни состојби на САД), што го намалува ризикот од поплави на нула.

Напојување и ладење

 • Четири целосно независни (N+1) редундантни енергетски системи;
 • Поврзување со локална енергетска трафостаница JCP&L;
 • Напојување до 20 kW по решетката;
 • Системи за ладење со мала брзина со висок CFM и N+1 вишок;
 • Систем за извлекување топол воздух во посебна просторија со ладење.

безбедност

 • Систем за пред гаснење пожар со двоен блок;
 • Сензори за топлина и чад;
 • Сопствена деноноќна безбедносна служба;
 • Трофакторска автентикација со биометриско скенирање (отпечатоци од прсти и скенирање на ирисот);
 • Континуиран видео надзор со затворена јамка HD (CCTV).

Нето

 • Комуникација со други центри за податоци на Cologix преку мрежа со оптички влакна;
 • Интернет канал со пропусен опсег до 10 Gbps;
 • BGP рутирање;
 • Над 10 телекомуникациски компании вклучувајќи ги Verizon, Zayo, Level 3, Lightower и Fibertech.

поддршка

 • Сопствен персонал од технички специјалисти кои работат 24/7/365;
 • 24/7 мрежен оперативен центар (NOC) достапен преку телефон и е-пошта;
 • Контрола на напојувањето во реално време.

сертификати

 • SOC 1 (SSAE18/ISAE3402);
 • SOC2;
 • HIPAA;
 • PCI DSS.

Фото

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.