КОД Москва податочен центар

DataSpace е првиот руски центар за податоци што е сертифициран Tier llll Gold од Институтот Uptime. Центарот за податоци ги обезбедува своите услуги повеќе од 6 години.

Адреса: Москва, ул. Шарикоподшипниковскаја, куќа 11, зграда 9.

Карактеристики на центарот за податоци

 • 624 лавици за сервери (4 модули x 156 лавици) Ниво на доверливост на ниво III злато
 • Вкупна површина 6565 м2
 • 1152 лавици
 • Сооднос на енергетска ефикасност - 1.5
 • 99.98% достапност според SLA
 • Моќност за ИТ опрема - 4.32 MW
 • Систем за контрола на BMS

Снабдување со енергија

 • Еднократен капацитет за напојување на центарот за податоци - 9.5 MW;
 • 6 независни трансформатори од по 2 MVA;
 • Независно електрично коло N+1;
 • За секое коло, се обезбедува посебен DGU според шемата N + 1.

Систем за вентилација и ладење

 • Се состои од две кола: внатрешна вода и надворешна мешавина на етилен гликол;
 • Чилерите и ладилниците за суво се резервирани N+1;
 • Било кој од елементите на системот може да се исклучи и изолира без да се намали потребниот капацитет за ладење.

Систем за гаснење пожар

 • Центарот за податоци користи високо чувствителен VESDA систем за откривање чад;
 • Просториите со персонал се опремени со систем за гаснење пожар со вода;
 • Ѕидовите, подот и таванот имаат 2-часовен рејтинг на пожар;
 • Машинските простории и просториите со критични елементи се опремени со најнапредниот систем за гасење пожар NOVEC 1230, кој е безбеден за луѓето и за електрониката.

безбедност

 • Безбедносен алармен систем со инфрацрвени сензори;
 • Поткопување на заштитата;
 • Турникети со целосна висина;
 • Безбедносни пунктови со контролни пунктови.

сертификати

 • Документација за дизајнирање на ниво III
 • Изграден објект од ниво III
 • Оперативна одржливост на ниво III - злато
 • PCI ДССФото

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.