Центар за податоци Equinix AM2

Центарот за податоци AM2 е еден од најмодерните во Европа, има сертификати за висока доверливост и работи според стандардот PCI DSS. Центарот за податоци се наоѓа во Амстердам, Холандија.

Сопственик на центарот за податоци AM2 во Амстердам е Equinix, Inc., која е специјализирана за изградба и одржување на центри за податоци повеќе од 20 години. Компанијата е лидер на глобалниот пазар со 200 центри за податоци во 24 земји на пет континенти.

Спецификации на центарот за податоци:

 • Резервација за напојување N+1;
 • Резервација на клима уреди во компјутерски простории N+2;
 • Вишок на единиците за ладење N+1.
 • Cisco M5 blade сервери базирани на:
  - Intel Xeon Gold 6154 (Skylake), 418 процесори (72 јадра);
  - RAM меморија DDR4 (2666 MHz), 1331 GB (1.3 TB);
 • NetApp AFF е SSD-оптимизиран систем за складирање кој обезбедува највисоки нивоа на доверливост, перформанси и економичност во својата класа.
 • OHSAS 18001
 • SOC 1 ТИП 2
 • SOC 2 ТИП 2
 • ISO27001
 • ISO 50001
 • PCI ДСС

Нашиот центар за податоци

Започнете го вашето патување во облак? Направете го првиот чекор токму сега.